Електроинсталации

Ел техници гр. Пловдив. Електоринсталции. Изграждане на ел инсталации, ремонт на ел инсталации Електротехници с опит на ремонт и изграждане на ел инсталации

 

Пловдив, България

(+359) 899 890 935, (+359) 988 356 268

eltehnik_plovdiv@abv.bg

Z

Ел услуги от опитни електротехници Пловдив

Z

Електроремонтни дейности Пловдив

Z

Проектиране и изграждане на електроинсталации Пловдив

Z

Ремонт и монтаж на вътрешни и външни ел. табла Пловдив

Z

Окабеляване и монтаж на захранващи кабели на електроуреди Пловдив

Z

Монтаж на контакти, ключове, осветителни тела, LED осветление Пловдив

Ако имате електрически проблем за разрешаване не поемайте инициативата сами, а потърсете помощ от професионални електротехници. Електроремонтите и електромонтажните услуги, които предлагаме извършваме – бързо, точно и прецизно. Ако не сте сигурни в уменията си в никакъв случай не се опитвайте да извършвате каквито и да е поправки. Опасността от токов удар и непрофесионална работа са много големи. Винаги търсете помощта на опитни електротехници!

Електротехник Пловдив, Електроуслуги Пловдив, Ел техник Пловдив, Електроинсталации Пловдив, Монтаж на ел ключове Пловдив, Монтаж на ел контакти Пловдив, Ремонт на ел инсталации Пловдив, Монтаж и подмяна на ел табла, Монтаж и подмяна на разпределителни табла, Монтаж на осветителни тела, Монтаж на LED осветление Пловдив

Проектиране, изграждане и поддръжка на цялостни електроинсталации за Вашият дом, бизнес и търговски помещения. Извършваме всички видове монтажи на електроуреди (бойлери, уреди за вграждане, осветителни тела и огледала с вградено осветление)

за гр. Пловдив и област Пловдив

Изграждане на електроинсталации. Ремонт и подмяна на двупроводна ел инсталация с три-проводна ел инсталация Пловдив. Къртачни услуги Пловдив, монтаж на електрически и разпределителни табла. Професионално изграждане на електроинсталации

Ако имате електрически проблем за разрешаване не поемайте инициативата сами, а потърсете помощ от професионални електротехници. Електроремонтите и електромонтажните услуги, които предлагаме извършваме – бързо, точно и прецизно. Ако не сте сигурни в уменията си в никакъв случай не се опитвайте да извършвате каквито и да е поправки. Опасността от токов удар и непрофесионална работа са много големи. Винаги търсете помощта на опитни електротехници!

Подмяна и ремонт на стара ел инсталация

Нашият екип от електротехници изпълняват всички видове електроуслуги на територията на гр. Пловдив и областта. На нас може да разчитате, когато желаете да замените Вашата стара двупроводна електроинсталация с нова (три-проводна по новите стандарти). Подмяната и ремонта на стара ел инсталация осъществяваме чрез редица ремонтни услуги като къртене на бетон и тухли, рязане на отвори за новите кабелни трасета, къртене на отвори за нови ел ключове и контакти, къртене на отвори за конзолни и разпределителни кутии, измазване и довършителни услуги, които да скрият всички процедури, които сме извършили за подмяната на страта ел. инсталация. Извършваме и разширяване на съществуваща електроинсталация чрез инсталиране на довълнителни проводници, ел контакти, ел ключове, ел табла, разбределителни табла, трафове и LED осветление. Възлагайте плануваният ремонт на нас може да бъдете сигурни, че сте се доверили на професионалисти и Вашата нова ел инсталация ще бъде проектирана и изградена по най-добрия възможен начин. Изпълняваме всички видове елекроремонти и елекромонтажи за Вашият дом или стопански помещения. Нашите електроуслуги и работата ни е изцяло на професионално и компетентно ниво, защото имаме огромен опит и нужната квалификация в областта на електротехниката. Нашите електротехници имат солиден опит и изпълнени многобройни и най-разнообразни по сложност електро проекти и стотици доволни клиенти.

 

Как извършваме подмяната и ремонт на старата ел инсталация

Разчитайки на нашите професионални услуги, Вие получвате намеса за ремонт от квалифицирани електротехници, които ще изпълнят Вашият проект за нова електроинсталация на професионално ниво и ще бъдете сигурни, че след като ремонтът приключи ел инсталацията ще бъде безопасна, правилно функционираща и най-важното изпълнена по всички стандарти за безопасност и за правилна експлоатация. Ремонтът на електроинсталации извършваме в следната поседователност: след като сме изкоментирали всяка подробност с Вас се заемаме с проектирането и закупуването на материалите. След това пристъпваме към къртачни действия, за да направим нови канали, дупки и кабелни линии, където ще бъдат внедрени новите материали (конзолни кутии, проводници, ел табло, ел контакти, ел ключове, осветителни тела, разпределителни кутии, превключватели и т.н.). След като сме подготвили повърхностите за новите материали монтираме всичко – лепене на конозлни кутии, проводници, ел таблото и т.н. На по-късен етап, когато всичко е монтирано при желание от клиента извършваме и интериорни ремонти – шпакловане, мазилки, монтаж на гипсокартон, швакловане на тавани и боядисване. Това са строителни и довършителни ремонти, които се правят, след като новата ел инсталация е внедрена и всички следи от ел. ремонтите трябва да бъде прикрита. Важно е да уточним, че задължително преди довършителните ремонти правим прецизно тестване на функционалността и правилната работа на новата инсталация. След като и това сме направили и сме приключили ремонтните дейности по интериора привършваме с довършителни монтажи на ел. контактите, ел ключовете, осветителните тела, бойлера и останалите електроуреди.

 

Външно електроокабеляване, монтаж на външни разпределителни табла

Ел техник Пловдив – Външно окабеляване. Ние сме насреща, когато имате нужда от свързване на външно електротабло (двор, градина, беседка и др.), за да получите електроснабдяване от главното електротабло на доставчика на електроенергия. За целта нашите електротехници използват проводни със сечение 6мм, 12мм или 16 мм, което тръгва от гавното разпределително табло на доставчика до Вашият обект. По този начин правим мост за доставка на електроенергия чрез разпределителното ел табло на доставчика и Вашето ел табло, което ще игра ролята на входна точка към Вашата собственост. Вараинтите за монтажът на главнията кабел са два – под земята или въздушни. Във Вашето ел табло монтираме всички елементи – ДТЗ, авт. предпазители, електромер, релета за напрежение и др. в зависимост какво искате да захраните от таблото към Вашата собственост. Най-често това са “дворно осветление”, “осветление и електроснабдяване за басейни”, “земеделски машини и помпи за вода”, “осветление за беседки”.

 

Подмяна на разпределителни и апартаментни електротабла

Подмяната на разпределителни и апартаментни ел табла е една от най-честата електроуслуга, която всеки електротехник изпълнява. Подмяната на старо апартаментно ел табло например се прави чрез отстраняване на старото и монтаж на новото чрез открит монтаж или чрез вкопаване. На нас може да разчитате за всякаквъ вид монтажи и подмяна на електро и разпределителни табла включителни и такива с трифазен ток. В много наши случаи монтажът на оборудване за трифазен ток правим в многофамилни къщи. За целта от главното външно разпределително табло монтираме 5 жилен проводник (3 фази, нула и заземителен проводник), който влиза в разпределително табло. От правим разклонение към ел таблaта на всеки етаж от сгадата. Има най-разнообразни варианти за проектиране и реализация на такъв вид монтажи. Всичко зависи от възможностите за монтаж и предпочитанието на клиентите. 

 

Монтаж на ел ключве, ел контакти, осветителни тела

Монтажът на ел контакти и ключове на пръв поглед е детска игра, но крие много рискове. Ако не сте сигурни във възможностите си по-добре потърсете професионална помощ от електротехници, това ще Ви спести много главоболия и дертища, повярвайте ни. Във всекидневието най-често се налагат ситуации, при които се налага подмяна на повреден контакт или електрически ключ с нов или пък замяната му с по-съвършен – най-често при монтиране на нови осветителни тела или е решено да се направи монтаж на девиаторни ключове. Както споменахме общо взето, е елементарна работа, стига да се разполага с най-елементарни инструменти и задължително – електрическото захранване да бъде изключено. Но пак повтаряме, не започвайте такава инициатива ако нямате поне малко опит, това, че сте виждали как става не е решение, опитът и поне малко практика са от съществено значение. Монтаж на ел контактите. Контактите монтираме по стандарт на височина от 0,3 до 1,5 m от готовия под. Първата височина е характерна за контакти, чиито проводници преминават по пода или в первазна лайсна. Те се поставят в кутии (наричани още конзоли) от пластмаса с външен диаметър 70 mm и дълбочина 35 mm. При изграждане на нова ел инсталация или подмяна и ремонт в съществуващата в стената трябва да се издълбае отвор за монтиране на конзоланта кутията на контакта. Желателно е това да се направи точно по контура на кутията, като отстрани се остави пролука от около 5 mm за гипсовия разтвор, с който се фиксира в тухления зид или бетон. С чук и длето такава прецизност не може да се постигне, а когато пък стената е от тухли четворки с тънки и крехки стени, това направо е невъзможно. За целта на помощ идва специализираният инструмент – боркорона с карборундови зърна и мощна бормашина. Показаната тук боркорона е предназначена за пробиване, по-точно изрязване на отвори с диаметър до 83 mm в тухлени зидове, плочи от гипсокартон, гипсофазер или клетъчен газобетон. Има и боркорони с диамантни зърна и съответно доста по-скъпи, предназначени за пробиване на отвори и в бетон. Монтаж на ел ключове. Монтажът не кутии за ел ключове не се различава много от монтажът на ел контактите с изключение на височината на тяхното поставяне и проводниците, които се използват за захранването на тялото на ключа. Няма да се спускаме в прекалено големи подробности кое как става, има достатъчно литература и в интернет, за да се запознаете как се случват нещата. Искаме много добре да подчертаем и потретнем – ако не знаете как става и не сте сигурни в успеха на такова начинание по-добре не се захващайте, а потърсете услуги на електротехник.

 

Нашите електроуслуги:

Електротехник Пловдив. Ние ще Ви помогнем, когато:

Проектиране на ел. инсталации и структурно окабеляване

Уменията на един професионален електротехник не се свеждат само до дребни електроремонти или подмяна на електрически табла, ел контакти и ключове. Професионалният електротехник трябва да притежава умението да проектира електроинсталации – от малки домашни електромрежи, до сложни и обемисти комплексни електроинсталации за бизнеса. В това число влизат и умения за мрежовото окабеляване и инсталирането на мрежово оборудване като рутери, суичове, сървъри и т.н. Нашите знания и професионален опит в електротехниката и мрежовата инфраструктура са били от полза на много наши клиенти, които са се доверили на нашият екип от електротехници.

 

Нашите услуги включват голям асортимент от електроуслуги. На нас може да разчитате за:

  • Проектиране на електроинсталации, без значение дали ние ще реализираме проекта. Процеса по проектиране осъществяваме посредством писмени и устни консултации с нашите клиенти, относно спецификите на проекта, нужните материали, подробни схеми, консултации на място. Проектирането на големи инсталации най-вече в хотели и индустриални помещения е сложен и отнемащ време процес, свързан с редица изчисления, за да бъде въпросната електроинсталациия правилно изградена, което ще я направи функционална и най-вече безопасна;
  • Закупуване и достака на материалите. Предлагаме и този вариант на услуги, който ще Ви спести много главоболия по лутане в магазините за електроматериали. Това е много подходящо в случаи, че сте наели подходящи електротехници за вашият проект, но поради някакви причини и те са затруднени или обезпрепятствани по отношение на закупуване и доставка на материлите;
  • Реализация на задачата. Ако говорим за дребни електроремонти като смяна на ел. контакти, ел. ключове или лампа например всеки запознат с материята мъж или женаще се справи със задачата, но ако говорим за по-сложен ремонт или изграждане на ел. инсталация на многофамилна кооперация, инсталация с трифазен ток за хотел, заведение или предприятие това няма как да стане и е много опасно без да притежавате нужните знания и опит. Нашият екип предлага само качествени и професионални електроуслуги, както за малки проекти и електроремонти, така и за корпоративни сгради със сложни електро мрежи;
  • Строителни-ремонтни дейности при изграждане на ел. инсталации и окабеляване. Както подчертахме – нашият екип е съставен от всякакъв тип майстори за строителни ремонти. При изграждането или подмяната на електроинсталации във всички случаи се налагат и определени строителни ремонтни дейности като къртене, дупчене с перфоратори, рязане на канали за отвори за кабелни трасети, монтажни дейности с най-разнообразна апаратура, довършителни работи в последния етап, както и тестване на системата за бъгове и къси съединения. Това налага употребата на определени подходи, с които само професионалисти в бранша са запознати.
  • Извършваме и дребни електроремонти и намиране на повреди и къси съединения в ел. инсталации. Може да разчитате на нас в случаи като – изгорял контакт, изгорял кабел на електроуред, имате нужда от монтаж или подмяна на всякакво ел. оборудване във Вашата домашна или бизнес мрежа – смяна или монтаж на ел. табла и разпределителни кутии, монтаж на резервно захранване и UPS устройства, монтаж и смяна на предпазители, релета, деф. токова защита, електромери, осветитвлни тела, монтаж на LED осветление за кухни, за окачени тавани, за шкафове и т.н.
  • Може да разчитате на нас, когато се налага монтаж на електроуреди за вграждане, монтаж на бойлери, перални и сушилни машини, монтаж на уреди за баня.

Професионални електроуслуги за гр. Пловдив и Пловдив (област). Извършваме най-разнообразни ремонтни дейности и услуги както в сферата на електроремонтите, така и в сферата на комплексните строителни ремонти като:

Предлагаме този вид ремонт като основна услуга при стартиране на голям ремонт в жилища и бизнес сгради. Най-често срещаните случаи, при които сме наемани от нашите клиенти са Основен ремонт на баня и основен ремонт на апартаментПроектиране и изработка на електроинсталации

Всички електротехници от екипът ни дават гаранция за добре извършена работа

Електротехник Пловдив. Всеки електротехник от екипа ни в гр. Пловдив при извършване на определения монтаж или ремонт е задължен да даде пълна гаранция за добре свършена работа на нашите клиенти. За целта ако проблема се повтори ние се задължаваме да извършим отново монтажът без да се заплаща никаква такса. Всички електромонтажи и електроремонти, които се правят от нашите електротехници се извършват по най-професионалния и качествен начин. Нашата цел е всеки един ремонт от наша страна да бъде извършен по най-бързия и сигурен начин, без да влошаваме качеството на обслужваме. Електротехническите услуги, които извършваме при аварийни ситуации се стремим да направим с бързи темпове, така че проблемът за всеки наш клиент да бъде отстранен в най-кратки срокове и на добри цени. 

В случай, че се установи прекъсване на проводник, намиращ се в стена или таван извършваме неговата подмяна или запояваме засегнатият участък на проводника. В повечето случаи (ако проводникат не се намира в гофрирана тръба) пробиваме с къртач, за да достигнем засегнатото място на проводника, или подменяме целият токов кръг отново с къртене на канали.

Електроинсталации. Проектиране на електроинсталации, изграждане на електроинсталации, ремонт на електроинсталации

Проектиране и изграждане на качествени и надеждни електрически инсталации. Външно окабеляване, монтаж на външни ел. табла и осветление.

Нашият екип е изграден от опитни електротехници, които имат дълъг стаж в изграждането или подмяната на домашни и корпоративни електроинсталации. Притежаваме солиден опит в монтажа на най-различни електрически табла – монофазен и трифазен ток, в инсталирането на ключове и контакти, осветителни тела, LED осветление, девиаторни ключове и контакти, външно осветление, електроокабеляване, мрежово окабеляване. Извършваме смяна на токови кабели на всякакъв вид електроуреди и машини за промишлеността.

 

Проектиране на електроинсталации

Преди всяко изграждане и монтаж на електоинсталация е изключително важно електротехникът /електротехниците да я проектират правилно и съобразено с нейното предназначение. Преди всеки ремонт правим обстойна консултация с нашите клиенти, относно какви електроуреди и крайно тела ще захранва всеки токов кръг от съответната електроинсталация, като се съобразяваме с всички изисквания и нужди на нашите клиенти. От изключително значение е преди всеки електро-ремонт да сме наясно за абсолютно всяка потробност от дадения проект. След като сме се уверили, че сме покрили всяка подробност правим цялостен проект по изграждането на електроинсталация, съответно изготвяме списък с всички електроматериали и образуваме цеонообразуване – труд и материали.

 

Качествен ремонт и монтаж на електроинсталации

Електроинсталацията е един от основните елементи на всяка сграда, такава е й ВиК инсталацията. За това е изключително важно тя да бъде изградена професионално от компетентни ел. техници с правилното електрооборудване. Електроинсталациите, ВиК инсталациите и водоснабдяването са основните структурни елементи в една сграда, след тяхната реализация се прави ремонт на всичко останало. Ето защо и изграждането на тези инсталации се прави в най-ранният етап от всеки съвременен ремонт. В случаят говорим за основен ремонт на новопостроена сграда или основен ремонт на стара сграда след изкъртване и демонтаж на старите ВиК и Ел. инсталации.

В случай, че става въпрос за къртене на търговски помещения или апартаменти ( преработка или новизграждане на ел. инсталация ) извършваме наколко процедури, в зависимост от спецификата на проекта – рязане на канали в тухлите и бетона за нови контакти, ключове, окабеляване, кабелни връзки и конзолни кутии. На практика вече говорим за новоизграждане на електроинсталация, а не за преработка.

 

Отворено и скрито окабеляване

Поради сложността на инсталацията отвореното окабеляване има неоспоримо предимство. Може лесно да се монтира на всякаква повърхност и не се налага по-нататъшен ремонт на такива помещения. Такъв вид отворено окабеялване не е за предпочитане за жилищни помещения – едно, че визуално не е приятно и второ не е практично. Но ако извършите скрито окабеляване, това е доста труден процес, който ще изисква по-нататъшен ремонт на помещенията.

 

Вкопаване и монтаж на конзолни кутии

Ел. инсталация и окабеляване монтирани в гипсокартонови конструкции и окачени тавани

В случи, при които се прави монтаж на ел. инсталация и окабеляване на помещения, предвидени с т.нар гипсокартонови куфари, окачени и растерни тавани в повечето случаи изобщо не е нужно да се кърти за канали и отвори, кабелите, контактите и ключовете се монтират в гипсокартона. За контактите и ключовете се правят кръгли изрезки в гипсокартона и в тях се закрепват специални конзоли за гипсокартон, в които се монтират контактите и ключовете.

 

Реизграждане на електроинсталации в складове

В повечете случай при новоизграждане на ел. инсталация в търговски помещения, складове или халета в сучаи, при които старите кабелни трасета, конзолните кутии, контактите и ключовете не са вградени в стените и тавана – не се налага никакво къртене за кабелни трасета и всички останали елементи от мрежата, кабелите се полагат и закрепят по таваните и стените, а контактите и ключовете се монтират външно. В този случай говорим за тъй наречената “Открита електроинсталация”. При такъв вид инсталации кабелните трасета обикновенно се полагав в PVC кутии или гофрирани тръби, които се закрепят предварително към стените и тавана.

В други случаи също е възможно окабеляването да става с открит монтаж. Един от начините за инсталирането на отворено окабеляване става посредством монтаж на PVC профили и цокли, в които се полагат кабелните линии.

 

Извършваме и всякакъв вид строително-ремонтни и довършителни услуги

Когато Ви се налага цялостен ремонт на жилище, къща или търговски помещение не се налага да търсите услугите на различни майстори. Ние се стремим да улесним нашите клиенти, като предлагаме пълен пакет ремонтни услуги на нормални цени, професионално изграждане и изключително приятно и комфортно общуване с нас.

Изпълняваме всички видове ремонтни дейности и услуги както в сферата на електроремонтите, така и в сферата на комплексните строителни ремонти като:

Ел. техникът / техниците трявбва да са предварително наясно каква е крайната цел

Преди изграждането на всяка една нова електроинсталация е от първостепенна важност да сте наясно какъв вид искате да придобие Вашето жилище или каквато и да е било друга сграда – къде ще се намират всички консуматори на електроенергия, къде искате да се намират контактите, ключовете, осветителните тела, аксесоарите, съответно всеки електроуред, led осветление и т.н., така че ел. инсталaцията да се планира и изгради по най-правилния и ефективен начин за Вашите нужди. Електротехникът трябва да знае всякаква подробност, за да се получи едно към едно всичко, което сте си представили предварително. Едва тогава, когато електротехникът вече е запознат с нуждите на клиента може да се пристъпи към определения ремонт.

За да извършим всичко професионално и компетентно, от което нашите клиенти да бъдат напълно доволни се стремим от началото до края да изпълним всички ремонтни дейности в предвидения срок с голяма прецизност и точност, така че крайният резултат да е една добре структурирана и ефективна ел. инсталация.

 

Какви материали са нужни при изграждането на една ел. инсталация

За изграждането на всяка една електроинсталация се изполват стандартни елемементи с различно предназначение, без значение дали става въпрос за ел. инсталация с трифазен или монофазен ток. Базовите компоненти са:

  • Апартаментно табло или разпределително табло (за вкопаване или свободен монтаж);
  • Главен предпазител/бушон (дефектнотокова защита);
  • Авт. предпазители (по един предпазител за всеки токов крък);
  • Електромери;
  • Проводници, кабели с различни сечения;
  • Конзолни и разпределителни кутии (за отделните връзки);
  • Най-разнообразни контакти и ключове;
  • Осветителни тела;
  • Токоизправители;
  • LED осветление;
  • Различни по предназначения превключватели (например за бойлера, вентилатор за баня и др.).

При по-сложни инсталации се използват и:

  • Релета за напрежение;
  • UPS;
  • Генератори;
  • Резервно захранване;

За всеки токов кръг се използва по един автоматичен прекъсвач с определено предназначение, в зависимост от предвидените електроуреди, които ще обслужва този токов кръг. Например за токови кръгове, които ще обслужват осветлението в дадено жилище се използват авт. предпазители с номинал на тока 10А, 16А, 20А, а за проводници се използват двужилни кабели със сечение 1,5мм2. Токите кръгове за контактите трябва да бъдат с номинал на предпазителите 20A или 25A и сечение на кабела 2.5мм2, при положение, че мощността на консумиране на електроенергия на крайните уреди консуматори на тези токови кръгове няма да надвишава 3-3,5 kW. За електроуреди с мощност над 3.5 kW се използват предпазители с номинал на тока 32А, 40А и сечение на кабела 4мм2. При битови условия такива мощни електроуреди обикновенно са готварска печка, фурни, бойлери, мощни климатици, готварски плотове, перални и сушилни машини.

 

Професионални електроуслуги от опитни и квалифицирани електротехници

Извършваме всички видове електроуслуги, независимо дали става въпрос за изграждане на сложна електроинсталация или монтаж на само един контакт:

  • Изграждане на електроинсталации монофазен и трифазен ток (220v . 380v)l
  • Ремонти и монтажи на електрически табла, смяна на авт. предпазители, монтаж на релета за напрежение, електромери;
  • Ремонт и монтаж на ключове, контакти и осветителни тела, led осветление.
  • Отстраняване на неизправности по електрическата мрежа;
  • Окабеляване и прокарване на кабелни трасета (външни и вътрешни) – монофазен и трифазен ток;
  • Смяна и монтажи на елементите от ел. мрежата;
  • Строително ремонтни дейности по електро мрежата;
  • Монтаж на захранващи кабели на електроуреди;
  • Монтаж на бойлери, съдомиялни, перални и сушилни машини;
  • Монтаж на вентилатори за баня;
  • Монтаж на резервно захранване;
  • Монтаж на вътрешно и външно градинско осветление;
  • Електроремонти на общи жилищни сгради

Гарантираме Ви висококачествена работа и изпълнение в кратки срокове на достъпни цени. Комуникацията с нас е изключително лека и приятна!

 

Цени на електроуслугите, които предлагаме

Цените на предлаганите от нас електроуслуги са средните за предлаганите в бранша. Почти всички цени за услуги, които предлагаме са фиксирани със средностатистическите. При индивидуални проекти предлагаме и отстъпки, в зависимост от сложността и количеството.

Всички услуги, които предлагаме са професионални и с увереност твърдим, че сме едни от най-добрите в бранша.

Как работим?

В нашите страници за връзка с нас сме предоставили мобилен номер за директна връзка, както и email адрес и кратка контактна форма, в които може да опишете проблема си. От нас ще получите отгвор в най-кратки срокове. При евентуално съгласие от Вас да ни наемете да извършим Ваш проект или услуги – правим уговорка в определен ден и час за оглед.

 

За връзка с нас:

В нашите страници за връзка с нас сме предоставили мобилен номер за директна връзка, както и email адрес и кратка контактна форма, в които може да опишете проблема си. От нас ще получите отгвор в най-кратки срокове. При евентуално съгласие от Вас да ни наемете да извършим Ваш проект или услуги – правим уговорка в определен ден и час за оглед.

 

Монтаж на ел. табла

Подмяна и монтаж на електрически и разпределителни табла

Електротехници за гр. Пловдив и област Пловдив

Монтаж на ел. табло Пловдив. Подмяна и монтаж на електрически и разпределителни табла Пловдив.

Търсите надеждно и комплексно решение на досадните електротехнически проблеми – Ние ще Ви помогнем

Предлагаме всички видове електроуслуги, извършваме цялостни и комплесни електроремонти

При технически проблеми е електроснабдяването или имате нужда от електроуслуги в гр. Пловдив потърсете услугите на опитни електротехници в гр. Пловдив. Ние ще Ви помогнем

Ние предлагаме домашни Професионални Електро услуги на територията на област Пловдив по домовете и в търговски помещения

Монтаж и свързване на електротабло

Електрическото табло (апартаментно или разпределително) е предназначено да предпазва и разделя електроинсталацията на отделни токови кръгове. Електрическото табло е главният разпределител на всеки токов кръг. Електрическото табло предпазва от претоварване електрическите уреди, като предотвратяване възникването на къси електрически съединения и неизправности в електро мрежата. Сигурността на хората използващи дадена ел инсталация или уред е от първостепенно значение. Това е причнината напоследък да се въвеждат все повече изисквания към безопасността на електрическите съоръжения, като за целта вече ел инсталациите се изграждат на трижилен принцип (3 проводника). В таблото се монтират специални устройства наречени ДТЗ (дефектнотокова защита). Електрическото табло има много разновидности и различни варианти. Изграждат се разпределителни електрически табла, измервателни електрически табла, електрически табла за управление, етажни електрически табла, силови електрически табла, контролни ел табла, апартаментни ел табла и още много други видове ел табла.

В електрическото табло е поместена, монтирана и свързана ел.апаратурата и автоматиката, които захрабват и управляват цялата електрическа мрежа. При апартаментното ел табло се монтират и свързват електрически автоматични предпазители от съответният клас на действие и мощност, дефектно токови защити с определен ток на действие, релета, контактори и евентуално модулен електромер. Електрическото апартаментно табло се състои от кутия (за вграждане или външен монтаж), шина за закрепяне нd предпазителите (DIN шина), нулева шина, заземителна шина и крепежни елементи. По ел схема за свързване се добавят необходимите предпазители и друга апаратура, без да се променят стойностите и параметрите от предвидените по проект. Както споменахме едно ел. табло отговаря за автоматизацията на цялата мрежа, като не е изключено в по-големи многоетажни сгради да бъдат монтирани и свързани няколко на брой електрически и разпределителни табла. Например в многоетажна семейна къща за входна точка се монтира едно разпределително табло, което играе ролята на входна точка и разпределител на захранването на цялата сграда.

Електрическото табло се свързва по определена, предварително изготвена схема (електрическа схема на свързване), която не бива да се изменя. Въпреки всичко, много често попадаме на променени схеми, използвани различни от показаните мощности, хлабави връзки, неточни предпазители и още куп неправилни неща при свързване на ел табло. Запомнете ел табло -свързване само и единствено от специалист, т.е електротехник с нужната степен на електро безопасност и нужното образование и стаж. Не свързвайте сами своето ел табло, ако не сте специалист в областта и нямате необходимото техническо образувание и защитена степен на безопасност. При свързване на ел таблото се допускат едни и същи грешки. Първата грешка е липсата на ел.схема на таблото. Електрическата схема трябва да е винаги на капака на таблото или някъде до таблото. Друга основна грешка е прехвърлянето на електричеството към предпазителите – ползват се ръчно изработени мостове, а не фабрична медна шина, предвидена за целта. При стягане на шината към предпазителите не се стяга достатъчно и не се повтаря пристягането. Шината се изработва от мед и е необходимо повторно притягане.

Доста често се наблюдава и обръщане на посоката на тока през предпазителите (трябва да се спазва посоката – клема1 и клема 2), без да е съобразена с ел схема и обозначенията на производителя. И не на последно място заземителният проводник не се свързва или поне не се свързва, там където му е мястото. За грешки при свързване на ел табла с ДТЗ няма да говорим, понеже от 10 табла, едва 2-3 работят правилно. На графиката виждате примерна схема за свързване на ел табло.

Ние предлагаме доставката на ел табла след предварителен оглед. Извършваме подмяна на апартаментно ел. табло, монтаж на ел табло/табла за многофамилни сгради, монтаж на ел, табла с автоматични предпазители, доставка и монтаж на електромери и други услуги от професионалните ни електротехници.

Цени за монтаж на елементите по таблото и самата кутия на апартаментното или разпределителното табло варира от 120лв-500лв в зависимост от вида и предназначението на таблото. Най-често цената на монтаж на ел. табло (апартаментно) е около 120-180лв. Нашите електротехници изсършват подмяна и монтаж на ел табла, подмяна на старо ел. табло, подмяна на апартаментно ел. табло, ремонт на стълбищно осветление, монтаж на външни електрически табла, външно окабеляване и др. електроуслуги. Разполагаме нужната техника и апаратура за всякакъв тип електроремонти. Извършваме монтаж на домакински електроуредикато аспиратори, бойлери, печки, фурни, котлони, перални машини, вентилатори за баня, конвектори и др. Извършваме и подмяна на захранващи кабели на електроуреди.

 

Професионални електроуслуги от квалифицирани електротехници Пловдив. Нашите услуги:

Ремонти и поправка на електроинсталации, вик монтаж и ремонт на захранващи кабели на електрически уреди, откриване на късо съединение, ремонт на ел инсталация при прекъсване на тока в цялото жилище Пловдив, подмяна на изгорял контакт и повреден ел ключ или превключвател, подмяна на ел контакти при липса на ток в контактите, ремонт на ел табла при излизане на искри – пушек от таблото, електроуреди или контакти, монтаж на бойлери. В случай, че имате нужда от отстраняване на електрически проблеми веднага се свържете с квалифициран ел техник Пловдив – Ние ще Ви помогнем!

Разполагаме с ел авариен екип, които ще откликне своевременно на Вашия проблем.

– Ремонт и монтаж на ключове, контакти и осветителни тела

– Отстраняване на повреди по ел. таблото

– Откриване не Електро аварии

– Отстраняване на късо съединение в дома

– Смяна и монтаж на автоматични предпазители, винтови бушони

– Смяна и ремонт на апартаментни електрически табла

– Монтаж и ремонт на ел. уреди

– При монтаж на електрически уреди от нас ще ви важи гаранцията!

– Доставка и подмяна на електрически бойлери

– Монтаж на абсорбатори

– Ремонт на електро инсталации

– Монтаж и ремонт на ел. табла

– Монтаж и ремонт на уреди за вграждане

– Монтиране на захранващ кабел на готварска печка

– Аварийно пускане на захранването

– Ремонт на бойлери Пловдив

– Смяна на ключове и контакти

– Аварийни електро услуги Пловдив

– Ремонт на електроинсталации

– Ремонт и монтаж на скрито осветление, лунички

– Смяна на ел. табло Пловдив

– Ремонт на електрическо табло

– Смяна на дефектно токова защита

– Инсталиране на бойлер, пералня, миялна и друга бяла техника

– Свързване на готварски печки, керамични котлони, фурни, бойлери и друри ел уреди

– Монтаж на прожектори, сензори за движение

– Монтаж на ел табло и автоматични предпазители в Пловдив

– Поправка на бойлери, перални и друга бяла техника

Проектираме и изграждаме сигурни и добре структурирани електроинсталации във всякакви помещения, дворни места и външни обекти

Нашият екип от опитни електротехници извършва всички видове електроуслуги и електроремонти в зависомост от спецификата. От нас ще получите изключително навременна и професионална помощ за всякакъв тип електроуслуги:

  • Изграждане на комплексни електроинсталации в домове, къщи, офиси, магазини и бизнес сгради
  • Ремонт и подмяна на съществуващи електроинсталации, подмяна на елементите й или разширяването й;
  • Ремонти, монтаж и подмяна на електрически табла;
  • Изграждане на вътрешни комуникационни мрежи за Enthernet достъп, LAN окабеляване, монтаж на розетки, настройки на суичове и рутери.
  • Монтаж на сървърни шкафове и др.;
  • Смяна и монтажи на ключове, контакти, предпазители, токоизправители, осветителни тела, LED осветление и др. изделия;
  • Монтиране на захранващи кабели на електроуреди;

Електроинсталацията е един от основните елементи на всяка сграда. Затова е изключително важно тя да бъде изградена качествено и професионално от компетенстни ел. техници. Електро инсталациите, ВиК инсталациите и водоснабдяването са основните структурни елементи в една сграда, след тяхната реализация се полага всичко останало.
При изграждането на една нова електроинсталация е много важно да си представите и какво точно желаете – целия Ваш дом с обзавеждането, аксесоарите и електроуредите, за да можете да определите къде ще бъдат всички консуматори на електричество – осветителни тела (полюлеи и плафони, лунички, стенни аплици, скрито осветление , осветление на огледалото в банята, терасите и т.н.), всички електроуреди (печки, перални, климатици, хладилници, контакти и ел. ключове и контакти около кухненския плот, led осветление, аспиратор, контакти на терасата и др.) и всички допълнителни захранвани уреди (като захранване на душ кабината, вентилатор в банята, рутер или суич за приемане на интернета, отопление в банята, захранване за алармената инсталация, ел. контакти и т.н.), така че ел. инсталaцията да се планира и изгради по най-правилния и ефективен начин за Вашите нужди. Ето защо е от изключителна важност предварително да се планира разположението на всеки елемент от електропреносната мрежа и пътят на кабелните трасета.

За да постигнем отличен ефект, извършваме прецизно планиране и оразмеряване преди изграждането на ел. инсталацията, така че тя да съдейства за правилната работа на всички консуматори в съответните помещения на сградата. За целта използваме висококачествени материали, кабели и инструменти, с чиято помощ постигаме крайната цел, а именно сигурна и функционална електроинсталация, която да бъде преди всичко и безопасна.

Нашият екип от електро техници консултира внимателно нашите клиента преди започването на проекта, и по време на реализацията му, за да имат те представа какво би било най-удачно за тяхните нужди.

Малка част от наши Електропроекти

Изграждане на Ел. инсталация

Проектирахме и изградихме цялостна електроинсталация в двуетажна къща (10 стаи, 2 бани, 2 тоалетни, сервизни помещения, гараж, дворно електроизграждане). Монофазен и трифазен ток.

Изграждане на Ел. инсталация

Проектирахме и изградихме цялостна електроинсталация в магазин. Монофазен и трифазен ток.

Ел. инсталация във вила

Проектирахме и изградихме цялостна електроинсталация в едноетажна къща (5 стаи, 1 бани, 2 тоалетни, сервизни помещения и гараж, дворно електроизграждане). Монофазен и трифазен ток.

Ел. инсталация в къща

Проектирахме и изградихме цялостна електроинсталация в еднофамилна къща (6 стаи, 2 бани, 2 тоалетни, сервизни помещения и гараж, дворно електроизграждане). Монофазен и трифазен ток.

Ел. инсталация в бизнес сграда

Проектирахме и монтирахме цялостно електроинсталация в бизнес сграда + основен ремонт в цялоата сграда.

Ел. инсталация в жилище

Електроинсталация в апартамент, ВиК и основен ремонт на цялото жилище.